"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

четвъртък, февруари 12

ДА СЕ НОСИШ ПО ВЪЛНИТЕ НА КУЛТУРАТА


Фонс Тронпенаарс, Чарлз Хамндън-Търнър

Преработено ново издание на окончателния текст, посветен на културното разнообразие в бизнеса. Книгата е напълно осъвременена и разширена с три важни нови глави и един изявен съавтор. Глобалната база данни на този непреходен бест селър сега включва над 30 хиляди души и обратна връзка с реалния свят, изградена благодарение на повече от хиляда междукултурни тренингови програми.

"Да се носиш по вълните на културата" разсейва мига, че съществува един-единствен начин да се управлява. Книгата ни насърчава да разберем културата на работното място в собствената ни страна, преди да се захващаме с мениджмънт или да сключваме зделки с представители на други национални култури.
Авторите разкриват как седемте ключови изменения на бизнес поведението се комбинират, за да създадът четири основни "типа" корпоративна култура: "Семейството" (например Япония, Испания, Белгия), "Айфеловата кула" (например големи френски и немски компании), "Насочваната ракета" (например САЩ, Великобритания) и "Инкубаторът" (например нововъзникващите компании в Силиконовата долина).

"Великолепен труд. Тази книга предлага пътна карта за разрешаване на дилемите за междукултурния маниджмънт през XXI век не само на Запад, но и на Изток."
д-р Джей Хо Парк, професор по психология в университета Йонгнам, Корея.

Фонс Тронпенаарс е "новата звезда в кръга на семинарите по мениджмънт", според Financial Times. Той е ръководител на Групата за междукултурен мениджмънт на Тронпенаарс Хампдън-Търнър, която е асоциирана с международната мрежа КРМG и е водеща консултантска и тренингова организация за международен мениджмънт. Компанията е базирана в Холандия и има лицензи в САЩ, Великобритания, Сингапур, Япония, Индонезия и ЮАР. През 1991 г. Тронпенаарс е награден с Международната награда на American Society for Training and Development за изследвания на професионалната практика.

Чарлз Хампдън-Търнър е водещ консултант по мениджмънт с докторат по бизнес администрация от Харвард. Автор е на 14 книги, включително Maps of the Mind. Печелил е мемориалната награда "Дглас Макгрегър" и сега е в Judge Institute - бизнес школата на Университета в Кеймбридж. Заедно с Фонс Тронпенаарс е автор на The Seven Cultures of Capitalism и Mastering the Infinite Game.

Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.