"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

петък, септември 21

ИСТИНСКИЯТ СМИСЪЛ НА БОГАТСТВОТО

Богатството, било то материално или духовно е вид натрупване над необходимите за нормално съществуване!

Капитализмът като цяло, за да е една добра система, с която човечеството може да организира своята цивилизация се нуждае от едно правилно разбиране за човешката природа!

Натрупването на богатства от човека, трябва да е съчетано с разбирането, че излишъците (които всъщност олицетворяват самото богатство) трябва да се използват, за да се покрият общите човешки нужди! Тоест - след като сте задоволили нормално вашите нужди и сте започнали да натрупвате излишъци, то тези излишъци трябва да бъдат насочени за задоволяване на общите такива! Защо? Защото човека като част от човечеството е една клетка от огромния организъм - човечество!  Не се превръщайте в туморни клетки! Замислете се каква е вашата функция в организма!

Повечето материално богати се мислят за много умни. Добреее. Щом са толкова умни трябва да използват богатството си разумно. Да не го пилеят по ненужни дранкулки, а да създадат нещо полезно. Нека инвестират в необходими производства, създаващи работни места! Нека се огледат как биха подпомогнали общия интерес - училища; болници; библиотеки; читалища; спортни съоръжения; паметници; театри; деца с по-специфични потребности, нека им отпуснат стипендии, като изискват от тях в замяна да се трудят определено време отново за общото благо! Търсете хора с идеи, но без финансов ресурс за осъществяването им - особено в България е пълно с такива идейни хора! Всичко което виждате около вас направено от човека е дошло първоначално като идея! Никой не е защитен от лоши идеи, но ако не пробвате то няма да реализирате и добрите! Щом човек е в състояние да направи нещо полезно, то той не трябва и не бива да бъде безучастен наблюдател, а трябва да е двигател за реализирането на общонародни и човешки идеи и решаването на общите проблеми.

Тогава ще видите как всичко ще тръгне като добре смазана машина. Това ще ви радва очите и душата. Познавам много заможни хора, за които парите не са проблем и може да не работят. Но повечето не издържат и месец-два без работа, без дейност, която да им носи удовлетворение!
Човек е създаден да твори, да създава. Човека има потребност да е полезен! Бъдете полезни!

Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.