"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

вторник, февруари 2

Единственият най-важен и необходим ресурс - хората!


 Много хора живеят в заблудата, че парите имат стойност, че ресурсите имат стойност, дори че информацията има стойност! 
НЕ! Всичко това няма стойност без човека! Човека е този който определя кои неща на даден етап имат по-голяма стойност от други! 

Парите ви неструват нищо, ако няма човек който да наемете, за да извърши някаква услуга за вас! (Без да включваме вашия труд! А и да го включим, той нищо не струва, ако няма други хора около вас да го оценят ;) Ресурсите не струват нищо, ако няма кой да ги обработи и превърне в полезен продукт годен за използване!!! Информацията е излишна, ако няма кой да приложи това знание и да го превърне в нещо полезно! 

Погледнато от тази преспектива следва да заключим, че успяват и се развиват в прогресия само тези семейства, общност, фирми, корпорации и държави...  , които успеят да увеличат, консолидират и организират по най-добрият възможен начин човешкият фактор!!!

Когато от наличните хора успеете да ги разпределите на позиции, където те ще бъдат най-полезни и ефективни спрямо техните качества, то силата на дадената общност е най-голяма!

Една общност винаги е изправена пред няколко основни фактора, що се отнася за нейният човешки капацитет:

- Количествен фактор - той зависи от количеството индивиди в тази общност!

- Възрастов фактор - той зависи от процентното съотношение на възрастта на индивидите в групата.

- Полов фактор - той зависи от съотношението между жените и мъжете, което е пряко свързано с възрастовият фактор!


- Качествен фактор - той зависи на свой ред от няколко качествени показателя:

  +Показател на образоваността на индивидите като обща култура - той пряко отговаря за тяхната способност да възприемат нова информация и да я интегрират  в практиката си!

  +Показател на специфичните познания и способности, които са редки, или уникални за даден индивид, или група индивиди в рамките на общността.

  +Физически показател - той показва до каква степен групата е жизнена и способна да извършва интензивна и натоварена дейност!

 +Морален и психологичен показател - той е изключително важен за това каква надежност и стабилност има индивида и групата натоварването им от общността с изпълнението на дадена задача, или извършването на определена работа.

На базата на всички тези фактори и показатели една общност трябва да изгради система, която да организира и определя, как, къде и кой индивид, или група от индивиди трябва да се заеме с определена работа в рамките на общността. Ако два индивида, или групи от индивиди са с еднакви показатели, то последното качество, което трябва да определи изборът е това до колко той, или те са мотивирани да се заемат с дадената задача, или дейност!

Парите - днешната финикийска система, която показва, че не  особено добре  разпределя правилно дейностите между индивидите в рамките на общността - трябва да бъде преосмислена, променена, или напълно заменена с нова по-оптимална такава!!!

Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.