"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

четвъртък, април 11

Голямо прехвърляне на богатство е в ход: Как Западът загуби контрол над пазара на злато!



„Това, което започва да изглежда като неизбежен финал на сагата с дълга на САЩ, е понижаване на лихвените проценти, за да се намалят разходите за финансиране на правителството. Намаляването на лихвените проценти и оставянето на скока на инфлацията вероятно представлява най-доброто от селекция от лоши варианти, пред които са изправени политиците в САЩ.

Това, разбира се, допълнително ще понижи долара. За тези, които държат значителни суми активи в долари, като Китай, това е мрачна перспектива и помага много за разбирането на текущата суматоха за купуване на злато.

Друг аспект на това е, че тъй като страните от БРИКС все повече търгуват в местни валути, е необходим неутрален резервен актив за уреждане на търговски дисбаланси.

Вместо валута на БРИКС, която може да се появи в близко бъдеще, Люк Громен вярва, че тази роля вече започва да се изпълнява от физическото злато. Ако случаят е такъв, това означава връщането на златото на видно място във финансовата система, както като запас от стойност, така и като средство за сетълмент. Това също представлява изключително важна стъпка."


https://geopolitics.co/2024/04/08/a-great-wealth-transfer-is-underway-how-the-west-lost-control-of-the-gold-market/#


Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.