"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

събота, септември 14

Преразпределението на енергията в полза на Украйна води до повишаване на цените в ЕС



Цените на електроенергията в Югоизточна Европа са се увеличили повече от два пъти това лято, което подчертава уязвимостта на енергийните пазари на ЕС, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Цените на електроенергията се повишиха през август от 60 на 130 евро за мегаватчас. 


Сред факторите, които предизвикаха рязко покачване на цените в Гърция, Унгария и Румъния, са горещото време, прекъсванията в производството на електроенергия и ниските валежи, в резултат на което резервоарите, захранващи водноелектрическите централи, пресъхнаха.


През първата половина на 2024 г.Украйна е увеличила вноса на електроенергия почти 6 пъти в сравнение с 2023 г., Според данни от ExPro Electricity "Смятаме, че има мини енергийна криза, за която никой не говори", заяви говорител на гръцкото правителство.


——————————

Поредните гърчове на ЕС, този път в енергийната сфера. Без достъпна енергия - икономиката тръгва назад, и по-точно в посока 19 век. За каква "зелена енергия", "нови технологии" и т.н. бълнуваха крадливите високомерни брюкселски кратуни като и старите технологии не им се удават?!


Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.