"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

петък, ноември 21

ПЛАНОВА ИКОНОМИКА


Кой казва, че плановата икономика са я измислили комунистите?!! НЕ, плановата икономика е измислена много преди света да е разделен на компонисти и капиталисти.! Това понятие е измислено от най-древни времена от хора с поглед в бъдещето. Човек трябва да планува харчовете си или просто ще бъде отнесен от вихъра при някоя бързо променяща се икономическа ситуация(между впрочем, често се случва напоследък:).
И така:
1. Първото нещо което, един предвидлив и находчив човек би направил е- просто да следи икономическата ситуация.
2.Трябва да си води добра сметка за текущите разходи и приходи за даден период от време. Най-добре да кажем за периода от получаване на най-голямото финансово постъпление до следващия такъв.
3.При отчитане на недостиг на средства да се направи съкращения на по-неотложните разходи. След което, ако ви са нужни по-големи финансови постъпления да се направят постъпки към повишаване на финансови постъпления от по-доходна работа, заем(само при определения необходим излишък за изплащане на лихвите, но само, ако е от важно значение- например с цел повишаване на доходите или за лечение), даване под наем,продажба(по принцип продажбата на каквото и да било е най-крайна мярка, освен ако е ненужно, или ако не можете да го използвате по предназначение. Но недвижимите имоти са най-на последно място- освен в специфични случаи).
4. Ако човек е по-находчив и има достатъчно "излишни" финансови постъпления, може да се опита да ги увеличи, ако е спазил правило 1. Важно е да се знае, че човек трябва да има заделени за черни дни поне 10% от годишните си постъпления във валута. Ако не сте много добър бизнесмен и икономист най-лесния вариант да запазите "излишните си постъпления" е да ги държите под форма на злато или други благородни метали които през годините не само подържат добър пазарен курс, а и го повишават. Така може да инвестирате в недвижими имоти със същия статус. Но никога не оставяйте много големи суми пари. Те трябва да са инвестирани в нещо иначе инфлацията ги лапва малко по малко!!!

ЛЮБОПИТНИ СТЕ КАКВО ДА ПРАВИТЕ С ПАРИТЕ СИ... -ЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩИЯ БРОЙ!

Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.