"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

сряда, януари 28

КРИЗАТА

Както казва един мой бизнес партньор:"-Ние не се плашим от кризата, защото не сме излизали от нея."
Както казва един мой близък роднина:"-Ние българите сме си свикнали да сме си в криза, ако тя просто се задълбочи ние стягаме колана с една дупка по-надолу. Има си и добрите страни - така изглеждаме по-вталени."

От втория разбрах, че в Испания нещата са много зле. За два месеца са затворени над 40 фабрики за обувки във Валенсия (САМО). Много фирми от 30-40 души персонал са останали само с по 3-4. Макар и действащи за мен тези фирми са фалирали, защото ти да освободиш 90% от работната си ръка си е за мен направо фалит. Младия Испанец е свикнал на охолен и презадоволен живот. Много малко от под 30 годишна възраст са имали нужда да работят активно. Възрасните изпанци са трудолюбиви, носейки младите на гръб. Но както и при нас е станало старците да изнасят икономиката, там отдавна си е факт. Тоест възрастните испанци и постоянния приток на гастарбайтери Испанската икономика не я виждам. Така започва да става и при нас. Виждам как младеща се разглезва от богатите добре печелещи, но въобще не отделящи време за възпитанието на децата си родители. Купуват им АТВ-та, бъгита, кросови мотори и скъпи коли, който ги трошат на втория ден. Аз намам нищо против да се дават на децата подаръци, но представете си ние преди 15-20 години, мечтата ни беше да имаме едно балканче, а ако случайно пораснем да караме и по едно ИЖ .
Сега Испания е в сериозна криза. Много хора са без работа, изгубили доходите си и свикнали на охолство- те са отчаяни. Нашата емиграция наред с всички чужденци, които работят там от години и са се доказали като професионалисти в областта в която работят се гледат вече с презрение и на кръв от безработните испанци.
Положението се влошава с всеки изминал ден. Аз като работодател бих избрал по-добрия работник, независимо от националността(е ако и двамата са почти еднакво добри, ще избера българина) така става и в Испания. Това също задълбочава напрежението между испанците и имигрантите.
Научете децата си на работа. Те не трябва да се плашат от никакъв вид работа, ако искате те да израстнат наистина способни да се справят с всичко.

Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.