"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

сряда, септември 16

За наследствеността!






Говори се за увеличаване на данъците на богатите! Няма лошо, нека да има по-високи данъци за богатите- те при всички случеи ще си богатеят. Но има нещо с което не мога да се съглася:
за да наследи имота например на баща си трябва да плащаш по 2-3 хиляди лева за някаква бюрократична формалност и да пълниш гушата на нотариусите и хазната на държавата!!!
Нека да помислим трезво: повечето наследници са млади хора който рядко имат постоянна работа, а ако е така то средното възнаграждение в нашата така право-линейна страна е около 400 лева чисто ( вземете един средностатистически учител взима около 320 лева). Тоест за да има черно на бяло този човек, че е собственик на имота който наследява, той трябва да работи минимум 7 МЕСЕЦА ОТ ГОДИНАТА!!! А като се замислим някой от наследяваните имоти се предават от поколение на поколение още от турското робство, та и от по-отдавана!!! Собствеността е неприкосновена и е срамно за да получиш някакъв документ за наследствените си земи, че са реално твой да бачкаш като вол, а някакъв "ЛАПАЧ"  с извинение да ти ги лапне за няма нищо.
Тези който са придобили имущество, чрез престъпна дейност да им се конфискува и дори да се конфискува и това което не е придобито от незаконната им дейност като наказание-- ЕТО ТАКА ДЪРЖАВАТА ЩЕ НАПЪЛНИ БЮДЖЕТА СИ (стига е хранила безполезни чиновници, а да вземе да си стегне служителите)!!! Земята е на собственика, а не на държавата! Държавите си идват и си отиват, но земята остава и този който я стопанисва, който се грижи за нея му е истински скъпа! За някой хора земята е всичко, земята е целият им живот!!!

Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.