"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

петък, март 1

Защо милиардерите продават акции и изграждат огромни бункери за оцеляване?



Начинът, по който тези бункери са защитени отвътре, ще ви порази!

Ако искате да разберете в какво вярват хората, не слушайте какво говорят. По-скоро обърнете голямо внимание на това, което всъщност правят. През последните дни фондовият пазар се движеше близо до рекордните си стойности за всички времена и бизнес лидерите ни увериха, че предстоят добри дни. Но сега много от най-известните милиардери правят неща, които предполагат, че са изключително притеснени за бъдещето. Джеф Безос от Amazon, Джейми Даймън от JPMorgan и Марк Зукърбърг от Meta са продали големи дялове от собствените си компании. Как така?


Безос е лидер, след като изхвърли 50 милиона акции на Amazon само за девет дни на търговия този месец, натрупайки около 8,5 милиарда долара.


Зукърбърг изтъргува близо 1,8 милиона акции от своята империя в социалните медии за повече от 400 милиона долара през последните два месеца на 2023 г.


Даймън от JPMorgan се присъедини към клуба този месец, изхвърляйки около 822 000 акции на управляваната от него банка за около 150 милиона долара. ( Хаосът избухва! През 2024 г. ще видим протести и бунтове в целия западен свят) Ако тези мъже вярват, че икономиката на САЩ ще просперира и техните компании ще продължат да растат, би имало смисъл просто да седят и да гледат как стойността на техните портфейли расте.


Вместо това всички те заключиха, че това е идеалният момент за продажба. През последните седмици се говори много за това, че Зукърбърг и съпругата му са изградили абсолютно огромен комплекс за оцеляване на Хаваите. Следното е от списание Time ...


Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан, съосновател и съизпълнителен директор на Chan Zuckerberg Initiative, планират да построят подземен бункер от 5000 квадратни фута в своето хавайско ранчо със собствено захранване с енергия, вода, храна и лекарствра за 50 години, според Wired статията.


Но много други супер богати хора също се готвят за своя крах. Всъщност и Сам Алтман, и Питър Тийл изглеждат изключително притеснени за предстоящите времена...


За да се предпази, Алтман поддържа запаси от обичайната храна за приготвяне на съдния ден, включително антибиотици и вода, както и няколко други необичайни артикула.


Според New Yorker той казал на основателите на стартъпа Shypmate: „Опитвам се да не мисля за това твърде много. Но имам оръжия, злато, калиев йодид, антибиотици, батерии, вода, противогази на Израелските отбранителни сили и голямо парче земя в Биг Сур, до което да летя.


Той също така каза, че той и съоснователят на PayPal Питър Тийл са имали „споразумение“ да избягат в един от луксозните имоти на Тийл в Нова Зеландия, в случай че в светът избухне унищожителна криза. 

Други милиардери стигат до още по-големи крайности.


Ал Корби, основателят и президентът на Strategically Armored & Fortified Environments, казва, че в момента работи за клиент върху „островна крепост“, която ще бъде заобиколена от много дълбок ров, пълен със силно запалими течности...


Корби, който е работил по дворцовата 27-етажна резиденция на стойност 4,8 милиарда долара в Мумбай на бизнес магната Reliance Industries Мукеш Амбани, разкрива пред THR, че най-грандиозният му проект, който трябва да бъде завършен през 2025 г., е островна крепост, построена върху 200 акра собственост в САЩ, с най-съвременни тактически системи.


„Убежището може да издържи експлозия на ядрена бомба на миля от кота нула“, казва Корби.

Проектът на Corbi също така има "водни оръдия, които могат да свалят парашутисти, хеликоптери Apache и всичко, което се изпречи на пътя ви на височина от 150 метра", казва той.


„След това премахнахме всички отломки от езерото и буквално изградихме планина около имота като естествено укрепление. Имаме и тунел, пробит с огнехвъргачки, газификационни системи, стоманена стена, която се затваря наполовина и може да спре 16-колесен автомобил, движещ се с 90 мили в час, и кнехти в двата края.“

Милиардерите, за които говорим в тази статия, не биха се съгласили с нас да ни разкрият всички подробности, но със сигурност те се готвят за апокалиптични времена. 

Ами Вие?


Подготвихте ли се за това, което предстои? Надяваме се да е така, защото часовникът тиктака...

Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.