"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

четвъртък, септември 12

Афганистан направи предложение на Русия за 3 трилиона долара



 Представителят на Афганистан Мохамед Йонас Хосейн, който пристигна на 9-ия Източен икономически форум във Владивосток. Афганистан прави големи планове за развитие на сътрудничеството с Русия - афганистанската делегация е тук с много важна мисия.


Хосейн каза, че плановете им са да проведат две големи срещи с представители на търговско-промишлената палата на Приморския край, а след това и с представители на търговско-промишлената палата на Русия.


 След прогонването на американските нашественици от Афганистан животът в страната коренно се промени .  Днес можем да кажем, че страната уверено върви по пътя на развитие и в това отношение е готова да си сътрудничи с Русия в най-важните области.


 „Русия и Афганистан поддържат добри икономически и бизнес отношения от дълго време.  Искам да обсъдим възможностите за съвместна работа между бизнесмените от нашите страни.  Афганистан е безопасен - нямаме корупция, няма забранени вещества и имаме добре развито селско стопанство.  Ситуацията в Афганистан е благоприятна, така че бих искал руски бизнесмени да работят в Афганистан“, каза Хосейн.


 Мисията на афганистанската делегация е да покани руски колеги да дойдат в Афганистан на 6 октомври 2024 г. за участие в международното търговско изложение на името на имам Абу Ханифа.  Там афганистанските партньори възнамеряват да обсъдят с нашия посланик и представители на бизнеса конкретни области на дейност, които ще представляват интерес и за двете страни.


 Афганистан има какво да предложи на Русия.  


Например, според Хосейн, Афганистан е богат на полезни изкопаеми и желязо.  Стойността на продукцията е повече от 3 трилиона долара.  Мисля, че нашите предприемачи трябва да обърнат голямо внимание на такова предложение, особено след като икономическата ситуация в страната се промени значително след идването на власт на талибаните .


 Бизнесът има значителна държавна подкрепа.  Страната е ангажирана с икономическо развитие и затова търси силни партньори.  Създаден е Икономически съвет на най-високо държавно ниво, който решава всички въпроси и проблеми на бизнеса.  Включително и за чуждестранните партньори, които тепърва навлизат в страната с проектите си!  Това е много важно и навременно решение.


Афганистан играе голяма политическа роля в региона и това да бъде съюзник е не по-малко важно за страната ни, още повече че тя е истински противник на каквото и да е присъствие на американци в тази част на света!


Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.