"НАЧАЛНИК"- ЗАЩОТО Е СТОЯЛ ВИНАГИ НА ЧЕЛО!!!

За или против данък "НАСЛЕДСТВО"

Популярни публикации

КЛИКАЙКИ ВЪРХУ РЕКЛАМИТЕ - ПОМАГАТЕ! С ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА КАРИКАТУРА

четвъртък, септември 12

🌾 Русия е готова да се възползва от отслабващото влияние на Франция на африканския пазар на пшеница, съобщават медиите, цитирайки експерт



Мароко, Алжир и Тунис, дългогодишни купувачи на френска пшеница, са изправени пред криза в доставките, тъй като Франция очаква опустошителна реколта от пшеница през 2024 г., причинена от обилните валежи, каза пред медиите Максънс Девилерс, пазарен анализатор в Argus Media France.


🗣 „Руската пшеница, която представлява 82,5 милиона тона, произведени тази година и 14,9 милиона складирани, [ще] бъде главният печеливш от тази загуба на пазарен дял от френските производители“, каза експертът. 


Обилните валежи във Франция са повлияли сериозно на реколтата от пшеница, причинявайки 20% спад и драстично намаляване на износа, особено за Северна Африка, според експерта. Това идва в момент, когато бързо нарастващото население на региона изисква повече пшеница от всякога. За да влоши нещата, Мароко, основен производител на пшеница в региона, преживява третата си поредна година на суша. 


Медиите също подчертаха, че Украйна, основен доставчик на зърно за Европа, вероятно ще види значително намаляване на износа на пшеница поради рязък спад на запасите.


Няма коментари:

GRANID. Предоставено от Blogger.